Трансферната цена на Неймар рухна значително, Барса потрива ръце


Трансферната цена на Неймар рухна значително, Барса потрива ръце
Снимка: Guliver/GettyImages

13822 0

Цената на бразилската суперзвезда Неймар е паднала рязко след тежкия сезон в Пари Сен Жермен. Това твърдят от Обсерваторията за футболни излседвания CIES, според която цената на нападателя е паднала главоломно за последните две години и половина.

Както е известно, ПСЖ купи Неймар от Барселона през лятото на 2017 година срещу рекордната до този момент сума от 222 милиона евро. Според CIES трансферната стойност на звездата преди година и половина е била 213 милиона, а към момента е около 150 милиона евро.

Очаква се нападателят да "поевтинее" още повече, тъй като пропуска Копа Америка заради контузия. Отбелязва се, че за последните 5 години 28-годишният бразилец се е травмирал 18 пъти. При подобен развой, в Испания пишат, че бившият му клуб Барселона ще се активизира и ще си го върне отново.

Според медии в Испания с последните си два входящи трансфера - на Лука Йович и Еден Азар, големият кандидат за Неймар - Реал Мадрид, е показал, че вече не планува привличането му. Така всичко благоприятства неговото завръщане на "Камп ноу", ако, разбира се, постоянните слухове, че той е нещастен в Париж са истина. Според El Mundo Deportivo каталунците обаче имат 4 условия, за да си приберат звездата. Вижте какви са те в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички