Трагикомедия в "бяло": Реал Мадрид с исторически резил


Трагикомедия в "бяло": Реал Мадрид с исторически резил
Снимка: Guliver/GettyImages

3739 0

Реал Мадрид се върна към времето на Хулен Лопетеги и изигра поредния си трагичен двубой в Ла Лига. Временно стабилизиралият се гранд беше отнесен за първи път в историята си от Ейбар, като скромните баски биха с 3:0 скъпоплатената селекция на Сантиаго Солари.

От самото начало Ейбар играеше по-добре от лежерния в този мач Реал Мадрид, който отново започна да допуска обичайните странни грешки в дефанзивен план. Халфовата линия на тима не работеше на високи обороти, а Асенсио и Бейл постоянно се губеха по терена, което и доведе до много лесен контрол върху срещата за Ейбар.

Домакините удариха греда в самото начало на срещата, докато гол на Бензема беше отменен заради засада. Така се стигна до 16', в която Ейбар удари на контраатака - топката беше пусната в наказателното поле за Кике, чийто удар беше отразен от Куртоа, но при добавката Гонсало Ескаланте беше точен - 1:0. Първоначално беше вдигнат флаг за засада, но последва намеса на VAR и зачитане на попадението.

До края на полувремето Ейбар изпусна няколко добри положения, докато Реал Мадрид се отчете с едно единствено опасно положение - пряк свободен удар на Гарет Бейл, отразен от стража на домакините.

Второто полувреме започна ужасяващо за "белите". В 52' Одрисола загуби топкта от Кукурея на границата на наказателното поле, той пусна диагонален пас към Енрих и той с кинжален удар реализира за 2:0. Само 5 минути по-късно поредната грешка в защитата на Реал беше наказана, след като Енрих овладя топакта на крилото и подаде в малкия пеналт за Кике, който беше изпуснат от Рамос - удар и 3:0 за домакините.

Последваха два страхотни пропуска на Кике, като в 66' Куртоа се намеси страхотно срещу него, а в 70' той прати топката над вратата. До края на мача Иско, Винисиус и Карвахал с нищо не промениха играта на Реал Мадрид, който претърпя ужасяващо поражение от здравите баски.

Ейбар спечели за пръв път в историята си срещу Реал Мадрид, а "белия балет" вече има допуснати 16 попадения в гостуванията си в Ла Лига. "Кралете" вече имат 5 загуби (4 в гостувания) и се намират едва на 6-о място с актив от 20 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички