Стоичков: Аз първи поисках независимост за Каталуня - на "Уембли"


Стоичков: Аз първи поисках независимост за Каталуня - на "Уембли"

1803 0

Легендата на България и Барселона Христо Стоичков говори по темата с искането на независимост от страна на живеещите в испанската област Каталуня. Камата заяви пред "Radio Marca", че той първи преди 26 години се е сетил да поиска независимост за Каталуня по време на футболен мач.

"Бях един от първите, които поискаха независимост за Каталуня - през 1992 година в Англия, и то на "Уембли". Сега, през 2018 година, някой се събуди и се сети да иска независимост. Но вече е късно. Аз го направих преди толкова години", коментира бившата звезда на "блауграна".

"Чувствам се и българин, и каталунец. Каталуния отвори много врати за мен и чувствам хората там много близки. Оценявам всичко, което и България, и Каталуния са направили за мен", допълни Стоичков.

"Що се отнася до това къде ще играе Барселона, ако Каталуня се превърне в независима държава: Монако къде играе? Андорците къде играят? Андора е под испанско знаме, нали? Шотландия къде играе футбол? Във Великобритания, нали? Тогава? Това са едни и същи неща", каза още българската футболна легенда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички