Статистиката на Ел Класико в турнира за Купата на Краля


Статистиката на Ел Класико в турнира за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

2377 0

Жребият за Купата на Краля, теглен днес, предопредели най-интересните мачове да се играят в полуфиналите. Както е известно, на този етап ще се сблъскат най-големите клубове в Испания - Барселона и Реал Мадрид. Ето какво казва статистиката, когато каталунците и мадридчани играят в този турнир един срещу друг.

Исторически това ще бъде шестата среща на големите съперници в полуфиналите. Досега на този етап от турнира Барселона два пъти е стигала до финала, а Реал - три пъти. Двата тима са играли полуфинали през 1916, 1943, 1953, 1954 и 1959 година.

"БАРСЕЛОНА БЕЗ МЕСИ БИЕ 5:1, А РЕАЛ МАДРИД БЕЗ РОНАЛДО ПАДА 1:5

Иначе това ще бъде двадесетият сблъсък между двата гранда в този турнир. Досега в тях Реал е побеждавал 10 пъти, а Барселона - 9. За последно двата гранда се срещнаха за Купата на Краля през 2014 година на финала. Тогава "белите" победиха. Най-големият им успех над Барса във втория по сила турнир в Испания е от 1943 г. - 11:1. За Барса това е 6:1, постигнато през 1957 г. След 1974 г. двата тима не могат да си вкарат повече от 3 мача в двубоите.

Първият полуфинален мач в Купата на Краля за сезон 2018/19 ще се проведе на 6 февруари на "Камп ноу". Реваншът на "Сантяго Бернабеу" е на 27 февруари. А на втори март двата тима се изправят един срещу друг в първенството. Вижте тук на кой стадион ще се играе финалът в турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички