Статистика показва кой измежду 71 600 футболисти се доближава най-много до гения на Лео Меси

Лионел Меси е машина за голове и чупене на рекорди, пасовете му ни оставят с отворена уста, а възможността да преодолява всеки съперник по всяко време е само още едно допълнение към магията му. Но ако опитаме да намерим играчът, който се доближава най-много до капитана на Барселона, какво ще се случи?

Спортната компания за анализи Driblab се погрижи, за да разберем отговорът на този въпрос. Използвани са 12 различни компонента, за да се случи това сравнение: участие в играта, голове спрямо отправени удари, очаквани голове на мач, отправени удари, докосвания в противниковата половина, очаквани асистенции на мач, ключови пасове, колко пъти е изгубена топката, преса и завършени удари.

Лионел Меси не оглавява само една статистика от този сезон в Испания

Сезонът в испанската Примера Дивисион приключи. Шампион е Барселона, а безспорно играч №1 на отбора е капитанът Лионел Меси. Суперзвездата отново...

След вземането на всички тези компоненти и сравняването със 71 600 футболисти от 2 300 отбора, се оказва, че най-близко до Ла Пулга е звездата на Челси Еден Азар. Показателите на белгиеца сравнение с тези на Меси през този сезон показват, че двамата се припокриват на 92,7%.

ЗА РАЗОЧАРОВАНИЕТО НА БАРСЕЛОНА ИМА САМО ЕДИН ЛЕК

Още по темата

Please select answer!