След бурята - кои оцеляха и какви са полуфиналните двойки за Купата на Краля


След бурята - кои оцеляха и какви са полуфиналните двойки за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

2682 0

След буреносните четвъртфинални двубои за Купата на Краля, в които всеки от фаворитите в сблъсъците отпадна, предстои равносметката. Останаха само 4 отбора и макар два от тях да са очевидно по-класни, това не отнема от мечтите на останалите, защото така възможността е много по-голяма, отколкото при евентуален сблъсък с Реал, Барса, Атлетико (Мадрид), Валенсия или Севиля.

Големите печеливши са Реал Сосиедад и Атлетик (Билбао), които не само, че отстраниха двата гранда в Испания, но и изведнъж се превърнаха във фаворитите за спечелването на турнира, след като другите два тима са Гранада и Мирандес. Жребият също бе благосклонен за двата баски тима, защото не отреди сблъсък между тях.

Така полуфиналните двойки ще са Реал Сосиедад - Мирандес и Атлетик (Билбао) - Гранада. От тази фаза на турнира споровете отново ще се решават в два двубоя. Първите са на 12 и 13 февруари, а реваншите три седмици по-късно - 4 и 5 март.

Неутралният зрител може и да не стане свидетел на големи дербита в заключителните фази на Купата на Краля, но едно е сигурно за финала - или ще има ожесточено дерби между два баски тима, или ще съществува реална възможност за сензационен победител в турнира.

От последния път, когато никой измежду Реал Мадрид, Барселона и Атлетико (Мадрид) не присъства на полуфиналите за Купата на Краля, изминаха много години. Вижте колко точно, както и кой бе носителят на трофея тогава, след като Севиля и Валенсия също не фигурираха - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички