Сензацията е факт! Отново с късен гол Атлетик Билбао срази Барселона и изхвърли каталунците от Купата


Сензацията е факт! Отново с късен гол Атлетик Билбао срази Барселона и изхвърли каталунците от Купата
Снимка: Getty Images/Gulliver

6737 0

Барселона е аут от Купата на Краля. Атлетик Билбао победи каталунците с късен гол и се класира на полуфинал на турнира. Иняки Уилямс се разписа в 93', като останаха съмнения дали не е автогол на Серхио Бускетс. Барселона отпадна от надпреварата два часа, след като това стори и Реал Мадрид. За първи път от 10 години насам нито един от двата отбора няма да е на полуфиналите на турнира.

Така тази година за Ла Копа ще спорят Атлетик Билбао, Реал Сосиедад, Мирандес и Гранада, след като отпаднаха всички големи фаворити. Припомняме, че в първи кръг от настоящия сезон Билбао отново спря Барселона със същия резултат отново с късен гол на ветерана Ариц Адуриц след задна ножица.

Гостите организираха първата по-опасна атака. В 5' Лионел Меси проби в наказателното поле, след което подаде към Ансу Фати, Той стреля, но топката мина покрай дясната греда. Малко след това Семедо намери отново Фати, но този път топката бе изчистена от голлинията.

В 10' след центриране от ъглов удар за домакините топката бе отклонена към Инаки Уилямс, който вкара топката във вратата на Тер Щеген, но попадението бе отменено правилно заради засада. Постепенно отборът на Кике Сетиен наложи контрол върху топката, но това не помогна за организирането на опасни атаки.

В 31' домакините не успяха да се възползват от сериозна грешка на Тер Щеген. Стражът сбърка при подаването си към Иван Ракитич и Раул Гарсия успя да открадне топката, след което стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда. Грешките на Барселона зачестиха изключително много, докато от Билбао опитваха да пресират сериозно съперника си. До края на полувремето нямаше повече опасности, но последните минути определено бяха по-добри за домакините.

И втората част започна в доста спокойно темпо, като в 57' Де Йонг си изпроси жълт картон, след като опита да си изпроси дузпа. Секунди след това Ансу Фати бе заменен от Антоан Гризман. Инициативата се държеше от каталунците, но завършващият удар им липсваше.

В 70'  Антоан Гризман създаде страхотна възможност в малкото наказателно поле, шутира по трева в средата на вратата и Симон успя да спаси без особено затруднение. В 79' Уилямс тръгна зад гърба на Умтити, който замени принудително Жерар Пике. Неговото отиграване от наказателното поле обаче не бе достатъчно добре и изстрелът му прелетя над вратата.

В 88' Лионел Меси успя да се измъкне от защитата на домакините и стреля от близо, но стражът на Билбао спаси с крак и отново отказа каталунците.

В третата минута от добавеното време домакините успяха да открият резултата. Ибай демонстрира брилянтната си техника и достави красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле, където Иняки Уилямс успя да го превърне в хубав гол и да класира баските на полуфинал.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Стеген; Семедо, Пике, Лангле, Алба; Ракитич, Бускетс, Де Йонг; Сержи Роберто, Меси, Фати

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В последно време Атлетик (Билбао) не блести, като през 2020 година има само една победа - в мача за Купата срещу Сестао Ривър. В трите си мача в Ла Лига "баските" спечелиха само 2 точки. Барселона обаче също не е в най-добрия си период - в последните си 5 мача в първенството каталунците записаха само 3 победи.

Освен това тимът има сериозни кадрови проблеми - трайно контузени са Луис Суарес и Усман Дембеле, а нов нападател клубът така и не купи. Капитанът Лионел Меси пък играе с болки в последните мачове, а освен това влезе в конфликт със спортния директор Ерик Абидал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички