С какъв състав ще излезе Барселона срещу Реал Мадрид


С какъв състав ще излезе Барселона срещу Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

3480 0

Утре Барселона се изправя срещу Реал Мадрид в първото за сезона „Ел Класико“. Двата отбора делят първата позиция в класирането с по 35 точки, след като и Барса, и Реал записаха равенства през уикенда при гостуванията си съответно на Реал Сосиедад и Валенсия. „Каталунците“ имат няколко проблема с контузии в тима, като Осман Дембеле със сигурност пропуска срещата, след като е с травма. Ето как най-вероятно ще изглежда Барселона в една от най-важните срещи на тима от началото на сезона.

Започваме от отбраната, тъй като е ясно, че вратарският пост е запазен за Тер Щеген. „Каталунците“ имаха някои проблеми в защита, но Жорди Алба и Нелсон Семедо подновиха тренировки след травми и се очаква да бъдат на линия за дербито. Португалецът не е стартирал среща след травмата си, тъй че се очаква той да бъде резерва на Сержи Роберто на десния бек. Ернесто Валверде ще трябва да избере двама измежду Жерар Пике, Клеман Ленгле и Самуел Юмтити за центъра на отбраната.

В халфовата линия изглежда, че Иван Ракитич си възвърна мястото в стартовия състав и се очаква да започне до Серхио Бускетс и Френки Де Йонг. Артуро Видал и Карлес Аленя също са опции за Валверде, но най-вероятно и двамата ще бъдат на пейката. Артур е контузен, като най-вероятно той няма да успее да се завърне в игра преди коледната пауза.

Всичко друго, освен тройка в атака, съставена от Лионел Меси, Луис Суарес и Антоан Гризман, ще бъде изненада. Контузията на Дембеле оставя тима с малко опции в атака, като Карлес Перес и Ансу Фати ще са опциите от пейката и могат да се включат в срещата в даден момент. А ето какво каза един от нападателите на Барселона преди утрешния мач.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички