Решено: Солари остава треньор на Реал Мадрид


Решено: Солари остава треньор на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

1535 0

Аржентинският наставник Сантиаго Солари вече официално е треньор на Реал Мадрид. Това съобщи първо ESPN, а след това информацията бе потвърдена и от Marca. Бившият наставник на вторият отбор на "белия балет" пое временно мъжкия тим след уволнението на Хулен Лопетеги, но сега официално е подписал с клуба. 

Европейският клубен шампион имаше срок от две седмици, за да назначи постоянен треньор. Първият избор на Флорентино Перес бе Антонио Конте, който обаче отказа на тима. Някои от футболистите на "Кралския клуб", начело с капитана Серхио Рамос, изразиха недоволството си от евентуалното идване на бившия наставник на Ювентус и Челси на "Сантяго Бернабеу".

След успеха над Селта като гост с 4:2, Солари заяви на пресконференцията: "Най-важното нещо е да направим най-доброто за клуба, всичко друго е без значение“, сподели той пред журналисти.

Поне за момента се смята, че Солари ще остане начело до Нова година. Ако продължи с добрите резултати обаче има реален шанс да остане и до края на сезона.  Реал е на четири точки от върха в Ла Лига след изненадващата загуба на шампиона Барселона у дома от Бетис с 3:4. В следващия кръг след международната пауза Реал гостува на Ейбар.

Солари вече има 4 победи от 4 мача и това го превърна треньорът с най-успешния старт. Повече за добрата му серия - четете тук

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички