Реал може и да играе слабо, но друг е най-големият проблем през Зинедин Зидан


Реал може и да играе слабо, но друг е най-големият проблем през Зинедин Зидан
Снимка: Guliver/GettyImages

5942 0

След тежкото поражение от ПСЖ в Шампионска лига Реал Мадрид изигра най-добрия си мач през сезона и стигна до трудно, но сладко 1:0 над Севиля на негостоприемния "Рамон Санчес Писхуан". Но победата остава на заден план, след като проблемите на "кралския клуб" продължават да се множат. 

Ферлан Менди - единственият здрав ляв бранител в състава на Зинедин Зидан, се превърна в поредния член на лазарета на мадридчани и ще отсъства от игра в следващите 2-3 седмици. Контузията е тривиална за Реал Мадрид, като за пореден път играч на "белите" има мускулен проблем. Френският защитник се превърна в 10-ия футболист с подобна травма от началото на сезона, а още по-притеснително е, че той има мускулно растежение за втори път, откакто премина на "Сантиаго Бернабеу". 

"Не съм притеснен, но определено съм раздразнен от случващото се", сподели Зинедин Зидан, който няма двубой, в който да е разполагал с пълния си състав. Проблемите с този тип контузии започнаха още преди две години, а през лятото беше уволнен почти целия медицински щаб на клуба. За нов главен физиотерапевт беше нает Грегори Дюпон, но ситуацията не се промени, а се влоши. 

"Нещата не са се променили особено с вземането на новия треньор. Екипът се представя на високо професионално ниво, а всеки има богата визитка през годините. Вярвам на тяхната преценка и методика", заяви Зидан. 

Факт обаче е, че 10 играчи на Реал Мадрид претърпяха 13 контузии, а с мускулни травми са били Еден Азар, Хамес, Йович Лука Модрич, Марсело, Иско и много други. Последните трима и в момента не са налични на Зинедин Зидан за следващите мачове, както и Браим Диас, който се лекува от втора поредна мускулна травма. Марко Асенсио пък е аут поне до февруари-март, след като скъса връзки още по време на предсезонната подготовка. Междувременно в понеделник вечер се проведе церемонията "The Best" на ФИФА, а изненадващо 4-ма играчи на Реал попаднаха в отбора на сезона (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички