Цяла Европа го иска, но тихомълком Реал Мадрид вече е уредил трансфера му


Цяла Европа го иска, но тихомълком Реал Мадрид вече е уредил трансфера му
Снимка: Guliver/GettyImages

4440 0

Реал Мадрид има сигурен трансфер, но за летния трансферен прозорец. "Белия балет" ще привлече звездата на Аякс Дони Ван де Беек, като той се очаква да се присъедини за началото на следващия сезон. Въпреки спекулациите за негов трансфер в Манчестър Юнайтед, мадридчани винаги са били на първо място в списъка още от лятото на 2019 година.

Според нидерландското издание De Telegraaf всичко около трансфера му на "Сантяго Бернабеу" е изяснено, като от Реал ще платят около 55 млн. евро. От клуба са имали договорка с играча още от миналото лято, но по една или друга причина трансферът е пропаднал. При условие, че не се стигне до някаква промяна в мнението на шефовете на "Кралския клуб" Ван де Беек ще бъде обявен в началото на юни.

Халфът имаше ключова роля за успешното представяне на Аякс в Шампионска лига през сезон 2018/19, като от тогава е в радара на Реал. Той е на 22 години, което перфектно се вписва във философията на мадридчани за привличане на млади таланти. Единствената неяснота може да е около евентуален стартов състав заради великолепното представяне на Феде Валверде в последните двубои. Към днешна дата има 26 играчи в Реал, като през лятото от клуба може да си върнат отдадените под наем - Мартин Йодегор, Ашраф Хакими и Такефуса Кубо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички