Реал Мадрид зарадва при повторния дебют на Зидан, Иско и Бейл подпечатаха успеха


Реал Мадрид зарадва при повторния дебют на Зидан, Иско и Бейл подпечатаха успеха
Снимка: Getty Images/Gulliver

5042 0

Реал Мадрид победи с 2:0 Селта в мач от 28-ми кръг на испанското първенство. По този начин Зинедин Зидан започна с успех втория си престой начело на "белия балет". Попаденията за Реал отбелязаха Иско и Гарет Бейл, а самият Зидан бе направил много промени в стартовия състав. Навас, Иско, Гарет Бейл, Асенсио и Марсело попаднаха в стартовите 11 и изиграха добър мач за радост на феновете на "кралете".

Гостите започнаха със самочувствие срещата, но още във 2' те трябваше да извършат принудителна смяна след травма на Давид Жунка. В 4' Рамос бе притиснат и не успя да насочи добре топката след корнер. В 7' Марсело центрира много опасно, а стражът на Селта Рубен Бланко изби малко пред връхлитащия Бензема.

В 16' Кейлор Навас направи страхотно спасяване, след като Гомес бе оставен да стреля от няколко метра с глава. Стражът на "белия балет' обаче показа завиден рефлекс и изби топката. При последвалия корнер отново боксира топката.

В следващите минути липсваха положения, като следващото опасно бе в 27. Тогава Тони Кроос пробва изстрел отдалеч, но топката мина малко над гредата. В 30' Бензема опита задна ножица, но без успех, след което топката стигна до Бейл, който шутира мощбо, нацелвайки напречната греда. В 34' Буфал стигна първи до отскочилата топка в наказателното поле и стреля ниско в средата на вратата. Един от защитниците обаче спря удара на голлинията вместо вратаря.

В 36' Серхио Рамос засече топката от ъглови удар от зоната около точката на дузпата, но насочи удара си с глава на сантиметри от левия страничен стълб. В 41' се породи и първото по-спорно решени. Асенсио беше задържан на ръба на наказателното поле, но не последва сигнал. Съдията зачака известно време за сигнал от ВАР помощниците, но така не последва. В самия край на полувремето Бейл удари с лакът в лицето Кевин Васкес. Съдиите от ВАР обаче не дадоха сигнал и уелският национал получи само жълт картон.

"Белия балет" започна много активно втората част в опит за бързо попадение. В 51' Иско получи получи топката в наказателното поле, но при опита си за бърз удар халфът беше блокиран. В 56' домакините реализираха гол чрез Лука Модрич след удар от над 20 метра. Попадението обаче бе отменено след намесата на ВАР, тъй като реферите прецениха, че Рафаел Варан е бил в засада и е повлиял на ситуацията.

Въпреки това в 62' след много бърза атака на Реал и груба грешка на Буфал, домакините откриха резултата. Асенсио подаде към Бензема, който центрира по трева, а Иско засече от близко разстояние за 0:1. Отново играта се забави, тъй като от стаичката с ВАР прегледаха дали Бензема не е бил в положение на засада, но този път попадението бе зачетено.

Въпреки че гостите показаха, че нямат никакво намерение да се отказват от това да търсят изравнително попадение, Реал отбеляза и второ попадение. Гарет Бейл, който направи добър мач, получи топката в наказателното поле, реагира бързо и без никакви проблеми промуши топката в долния ляв ъгъл. В 80' и Марко Асенсио бе близо до гол, но топката премина покрай вратата.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

РЕАЛ МАДРИД: Навас; Одриосола, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Кроос; Бейл, Иско, Асенсио; Бензема

СЕЛТА: Бланко, Араухо, Буфал, Гомес, Йокушлу, Кевин, Костас, Лаботка, Мендес, Систо, Гомес

ПРЕДИ МАЧА

Мачът е повторен дебют начело на гранда от Мадрид за Зинедин Зидан и затова предизвиква сериозен интерес за всички футболни фенове. Очаква се в тима на домакините да има много промени при новия треньор. В игра трябва да се върнат Марсело и Иско. Наказан в тима е Каземиро, а с контузии са Карвахал, Васкес и Винисиус. Аут от състава на Селта са Мальо и Аспас.

В класирането "белите" са трети, имайки 51 точки, с 12 по-малко от лидера Барселона. Селта е на 18-а позиция, в зоната на изпадащите със своите 25 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички