Официално: Реал Мадрид избухна с трансфер за 50 милиона евро


Официално: Реал Мадрид избухна с трансфер за 50 милиона евро
Снимка: Guliver/GettyImages

5055 0

Ръководството на Реал Мадрид обяви първото си ново попълнение след завръщането на Зинедин Зидан. "Кралския клуб" развърза кесията, за да привлече още един централен защитник в клуба, който да увеличи конкуренцията между Рамос, Варан и Начо Фернандес. Това е стълбът в отбраната на Порто - Едер Милитао.

Двата клуба обявиха сделката, която ще стане официална след края на сезона. Договорът на играча е до лятото на 2025 година, а сумата, която "кралете" ще платят е 50 милиона евро - откупуващата клауза в контракта на защитника. Той премина в Порто от Сао Пауло през лятото, но впечатли сериозно с изявите си, особено в Шампионска лига.

"Реал Мадрид и Порто се разбраха за трансфера на Едер Милитао, който ще остане в клуба до 30-и юни 2025 година. Той идва от Порто, където се наложи като истински стълб в отбраната. Той е футболист, който може да играе и като централен защитник, и като десен бек. Той разполага с отлични скорост, пласиране и усет към играта, освен това е отличен в играта във въздуха. Той се адаптира бързо към европейския футбол и качествата му са безспорни", пише в официалното съобщение на Реал Мадрид относно привличането на защитника.

Причината за привличането му е ниската конкуренция в центъра на защитата, тъй като Вайехо често е контузен, а Серхио Рамос се приближава към зенита на кариерата си. Това е само част от грандиозния план на тима за лятото, като отделената сума за трансфери в Реал е главозамайваща (вижте я в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички