Реал Мадрид заигра на пълни обороти, но и драмата в клуба се увеличава


Реал Мадрид заигра на пълни обороти, но и драмата в клуба се увеличава
Снимка: Guliver/GettyImages

4828 0

Годината сякаш отново е 2017 в Реал Мадрид. Зинедин Зидан е треньор на "кралския клуб", а две от големите звезди на тима - Хамес Родригес и Гарет Бейл, не се разбира с него. Такъв извод може да бъде направен, след като двамата футболисти се включиха на 100% в тренировките на Колумбия и Уелс, въпреки че бяха контузени в Мадрид и изобщо не тренираха с тима през последните няколко седмици. 

Решението Гарет Бейл и Хамес Родригес да се включат в селекциите на своите страни е изцяло тяхно, като Зинедин Зидан е предпочитал те да останат в клубната база и да се готвят с останалите футболисти, които не са повикани за националните си отбори. Официалната причина двамата да не играят в последния мач на Реал Мадрид срещу Ейбар в Ла Лига. В Испания обаче са озадъчени как така и двамата са контузени за "кралския клуб", но тренират на пълни обороти за представителните тимове на страните си. 

Ситуацията около уелския ас е много по-сериозна. Отношенията между него и Зидан са обтегнати, след като трансферът му през лятото пропадна, а френският специалист очевидно искаше да се отърве от Бейл. Крилото стартира сезона като титуляр, но след това се контузи, а "кралете" заиграха по-добре с Родриго в титулярния състав. Това доведе до много спекулации, че още през зимата Гарет Бейл ще напусне в посока Висшата лига (подробности по тази тема четете в тази статия). 

Подобна е ситуацията около Хамес Родригес, въпреки че Зинедин Зидан се изказа ласкаво за халфа. За разлика от първоначалната им работа в периода 2016-2017, според френския специалист Хамес се раздава максимално в тренировките и ще получи шанс за изява във важните мачове на Реал Мадрид. След контузията на футболиста и сериозния прогрес на Федерико Валверде Родригес позагуби мястото си в ротацията на Реал Мадрид. Подобно на Бейл, и колумбиецът беше в лазарета на Реал до последно, но е на 100% готов да играе за Колумбия. 

В Испания по-големите притеснения остават свързани с Бейл. Той беше твърдо решен да напусне тима, ако Зидан остане треньор след 2018-а година, но той изненадващо напусна и уелсецът остана, но не надгради над представянето си и "кралете" записаха най-слабия си сезон може би за последното десетилетие. И, докато самият Бейл е считан за футболист, който не е реализирал пълния си потенциал на "Сантиаго Бернабеу", за последните 6 години Тони Кроос и Лука Модрич са от лидерите на тима и твърди титуляри, независимо кой е треньор. Тази ера в халфовата линия на Реал обаче изглежда приключила, а Кроос и Модрич са в задочен спор за титулярно място (защо - четете в този материал на SportLive.bg)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички