Историческо: Изтеглиха жребия за първата турнирна Суперкупа на Испания!


Историческо: Изтеглиха жребия за първата турнирна Суперкупа на Испания!
Снимка: Guliver/GettyImages

6593 0

За да бъде внесено разнообразие в испанския футбол, както и Ла Лига да набере нови последователи, за пръв път в историята ще се проведе турнир, който да определи носителя на Суперкупата на Испания за 2019 година. И в понеделник беше изтеглен офциалния жребий за надпреварата. 

Жребият определи в полуфиналите да се срещнат Реал Мадрид срещу Валенсия на 8-и януари, а ден по-късно Барселона ще премери сили с Атлетико (Мадрид). В турнира са включени първите 3 отбора от класирането в Ла Лига през миналия сезон, както и носителя на Купата на Краля (Валенсия). Победителите от двата полуфинала ще се срещнат един срещу друг във финала, който ще се играе на 12-и януари. 

Турнирът ще се проведе в Саудитска Арабия, като събитието е част от програмата на Ла Лига да разшири влиянието на испанския футбол по света. Както е известно, на маркетингово ниво испанският шампион изостава сериозно от Висшата лига и ръководството на лигата се опитва да скъси разликата. Азиатската страна договори правата върху турнира срещу 40 милиона евро на година. Така Суперкупата на Испания ще се провежда в Саудитска арабия в следващите 3 години (2020, 2021, 2022). 

Според информацията Футболната федерация на Испания е настояла в договора да бъде записана точка, съгласно която жените ще имат неограничен достъп до стадиона по време за мачовете. Испанската федерация обаче със сигурност ще си навлече гнева на феновете в страната, след като бяха представени много странни екипи на Испания, с които отборът ще играе на Евро 2020 (вижте ги тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички