Реал Мадрид си взе глътка въздух с победа срещу Валенсия (ВИДЕО)


Реал Мадрид си взе глътка въздух с победа срещу Валенсия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1894 0

Реал Мадрид си взе глътка въздух с победа с 4:1 над Валенсия като гост в тежка битка от 21-ия кръг на Примера дивисион. Кристиано Роналдо вкара две попадения през първата част и двете от дузпи. Санти Мина върна интригата с гол в 59', но Марсело и Тони Кроос оформиха крайния резултат с голове в края на срещата.

Първото полувреме започна много динамично и имаше положения пред двете врати. В 7' Гарет Бейл стигна до отбита топка, но стражът на Валенсия показа страхотен рефлекс и изби топката, която влизаше точно под напречната греда. В 10' Родриго пробва мощен удар от около 20 метра, но мина страни от дясната греда. 

В 16' съдията отсъди дузпа за отбора на Зидан, след като Монтия повали Роналдо в наказателното поле. Португалецът бе безгрешен от бялата точка за 0:1.  В 25' Кондогбия можеше да изравни резултата, пробвайки изстрел от границата на наказателното поле, но Навас спаси. В 34' отново той не намери целта от близко разстояние.  4 минути по-късно рефереът даде нова дузпа, след като прецени, че Монтия изблъсква Бензема. Реализаторът и на това попадение бе Кристиано Роналдо, който удвои преднината за "белия балет".

Домакините започнаха силно втората част и в 59' върнаха интригата в срещата. Мина скочи най-високо и засече топката от ъглов удар, правейки резултата 1:2. В 66' можеха и да изравнят резултата, но Навас успя с крак да избие топката, насочена от Парехо. В 82' Кристиано пропусна изгодна голова възможност. Той получи топката на дузпата, но при удара тя рикошира и премина над гредата. Две минути по-късно обаче "Кралския клуб" успокои феновете си, вкарвайки трето попадение чрез Марсело, който получи топката от Асенсио. В 89' Кроос оформи крайното 1:4 след мощен удар от границата на наказателното поле.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички