Реал Мадрид премина през Севиля и се настани в топ 3


Реал Мадрид премина през Севиля и се настани в топ 3
Снимка: Getty Images/Gulliver

4408 0

Реал Мадрид победи Севиля с 2:0 в двубой от 20-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за "белия балет" паднаха през втората част и са дело на Каземиро и Лука Модрич. По този начин Реал спечели битката за третото място, от където измести днешния си съперник. Отборът на Сантиаго Солари има 38 точки, с две по-малко от втория Атлетико Мадрид и 7 по-малко от Барселона. И двата отбора обаче са с мач по-малко. Севиля пък остава четвърти с 33 точки.

Домакините започнаха много нахъсано двубоя и започнаха с преса от самото начало. В 6' Винисиус направи напредна до наказателното поле, за да достигне до пас и успя да нанесе много опасен удар, който обаче бе отразен от вратаря. Малко след това отново бразилецът стреля от средно разстояние, но защитник блокира изстрела му.

В 14' Лукас Васкес получи лакът в зъбите от Сержи Гомес, но реферът не даде картон. В 21' Винисиус направи много добър рейд към наказателното поле, като Лукас получи топката в близост до вратата, но се забави и не успя да нанесе удар. "Белия балет" продължи да владее инициативата, а в 22' дойде и първото опасно положение за Севиля. Серхио Ескудеро остана сам срещу Куртоа, но белгиецът успя да избие с крак.

Малко след това Сарабия отне на Винисиус, след което Бен Йедер намери Серхио Ескудеро, който обаче стреля покрай близката греда. В 31' Куртоа спаси опасно положение след грешка на Модрич. В 41' Лукас опита да преодолее съперника си и успя, но пробивът му беше спрян от съдията Антонио Матеу Лаос, който видя нарушение в атака.

И през втората част първото опасно положение бе за Реал. В 52' Винисиус се измъкна между двама защитници и опита късмета си от границата на наказателното поле, но ударът му прелетя точно до дясната греда. В 58' Лука Модрич създаде невероятна възможност като стреля по диагонал от наказателното поле, но топката се удари в страничната греда, като вратарят също докосна топката. В 64' Отново Винисуис създаде опасно положение, като стреля от средно разстояние, но топката мина в близост до дясната греда.

Три минути след това Реал нацели втора греда в двубоя. Дани Себайос бе намерен в празно пространство и незабавно отправи бомбен удар към вратата, който закачи горната страна на напречната греда. В 78' най-сетне домакините намериха път към вратата на Севиля. Каземиро вкара с страхотен гол, след като изстреля топката от 25 метра, вратарят Вацлик игра с кълбото, но топката се удари в напречната греда, а след това влезе в мрежата.

В 87' съдията взе странно решение, с което спря опасна атака на мадридчани. Винисиус отне топката пред дъгата на собственото наказателно и подаде към Бензема, който тръгна напълно сам към наказателното поле. Реферът обаче спря игарта и даде сигнал за смяна. Повторенията показаха, че не се е случило нищо нередно, заради което трябва да бъде спряна играта. В 90' Лука Модрич, който изигра силен мач, успокои оставащите минути с попадение. Стигна се до фатална грешка на съперника, който подари възможността на хърватина, който напредна в наказателното поле и стреля за крайното 2:0.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Проблемите в Реал обаче не са никак малко. Възстановяващият се титулярен вратар Тибо Куртоа тренира, но изобщо не е сигурен за участието си. С контузия е Кейлор Навас, което означава, че на разположение е само 20-годишният син на Зинедин Зидан - Лука. Марсело също не е в топ форма.

В петъчната тренировка Тони Кроос, Мариано Диас и Маркос Йоренте се подготвяха без топка, а Гарет Бейл и Хесус Вайехо също страдат от травми. Севиля засега е на третата позиция поради по-добрата си голова разлика от Реал. Отборът започна много добре и изкара доста време без загуба и девет поредни кръга нямаше поражение в първенството.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Регилон, Модрич, Каземиро, Себайос, Лукас, Бензема, Винисиус

Севиля: Вацлик, Карисо, Сержи Гомес, Навас, Банега, Франко Васкес, Сарабия, Ескудеро, Бен Йедер, Андре Силва

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички