Ясен е съперникът на Барселона на финала за Купата на краля


Ясен е съперникът на Барселона на финала за Купата на краля
Снимка: Getty Images/Guliver

1692 0

Валенсия ще бъде съперникът на Барселона във финала за Купата на краля, който ще се играе на 25 май на ст. "Бенито Вийямарин" в Севиля. Късно снощи "прилепите" победиха на своя "Местая" с минималното 1:0 гостуващия Реал Бетис, като по този начин го лишиха от възможността да спори за трофея с каталунците на собствения си стадион. Единственото попадение в срещата отбеляза испанският национал Родриго в 56-та минута. Това бе и единственият точен удар за домакините в цялата среща.

Бетис определено може да съжалява за цялостното развитие в този сблъсък, защото бе категорично по-опасния отбор в мача. "Зелено-белите" имаха пълен контрол над топката и нанесоха много повече изстрели към вратата на съперника, но така и не успяха да вкарат.

В първия двубой на 7 февруари Бетис поведе с 2:0, но допусна късни два гола, единият от които в продължението на мача за 2:2. И в реванша футболистите на Кике Сетиен бяха много мотивирани, но в крайна сметка отпадат.

Валенсия е за първи път на финал в турнира от 2008 г., когато за последно спечели трофея след победа във финала с 3:1 над Хетафе. Междувременно капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос получи тежко наказание от УЕФА (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички