Серхио Рамос току-що намали драстично шансовете на Реал в Шампионска лига


Серхио Рамос току-що намали драстично шансовете на Реал в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3070 0

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос беше наказан тежко от дисциплинарната комисия на УЕФА за жълтия картон, който получи по време на битката с Аякс в първи мач между двата отбора от осминафиналите в Шампионска лига. Защитникът отнесе допълнителен мач наказание, след като беше счетено, че е действал умишлено при изкарването на картона, за да е "изчистен" за четвъртфиналите в турнира.

Реал Мадрид водеше с 1:2 в Амстердам, а в края на мача Рамос фаулира безкомпромисно Долберг, с което получи жълт картон и автоматично наказание за реванша на "Бернабеу". Капитанът обаче щеше да е на линия за четвъртфиналите при успех на Реал и нямаше да има официални предупреждения на своята сметка. След срещата той беше попитан завоалирано дали нарочно е направил това нарушение, а Рамос обясни, че би излъгал, ако каже, че не е така.

В последствие играчът на Реал Мадрид уточни, че е направил нарушението, за да защити отбора си от второ попадение във вратата, а Солари също защити своя капитан. УЕФА обаче започна разследване, а днес обяви решението си - Рамос получва наказание от 2 мача с лишаване от състезателни права. Това означава, че той ще пропусне първият четвъртфинален двубой, ако Реал Мадрид се класира за следващата фаза.

Това е поредната лоша новина за "белия балет", след като снощи отборът загуби с 0:3 от Барселона, а тук може да видите кой беше най-големият фактор за загубата на Реал в "Ел класико".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички