Преди 15 години Лионел Меси дебютира и започна да пише история с Барселона


Преди 15 години Лионел Меси дебютира и започна да пише история с Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1887 0

Преди 15 години на този ден (16.11.) Лионел Меси дебютира за отбора на Барселона. А както знаете, всичко останало е история, която продължава да се пише и до днес. 

На 16 ноември 2003 година Меси излиза на терена срещу Порто в приятелска среща, а португалският тим е воден от големия Жозе Моуриньо. Меси тогава е едва на 16 години, 4 месеца и 23 дни, но тази дата остава остава завинаги в историята. 

Тогава Барса губи с 2:0 далеч от дома, а 15-ина минути преди края влиза аржентинецът с фланелка с номер 14 на гърба си.Той създава две добри възможности за съотборнците си, а също така сам има шанс да отбелжи, но пропуска от непосредствена близост.

По това време само една тренировка с мъжкия отбор е била неоходима на Роналдиньо, за да разбере, че Меси го очаква голямо бъдеще и още тогава е убеден, че ще го надмине и ще се превърне в голяма фигура за каталунците.

Дебютът на Лео в официален мач е на 16 октомври 2004 година. Тогава аржентинецът влезе като резерва в 82-ата минута на мястото на Деко в двубой срещу Еспаньол, тогава носейки фланелката с №30. Меси има 648 мача за отбора и е на трето място във вечната ранглиста зад бившите си съотборници Шави Ернандес и Андрес Иниеста. Аржентинецът е и голмайстор №1 в историята на клуба с 563 гола и има 33 трофея.

Сега Лионел Меси се нуждае от 77 гола, за да подобри един от най-великите рекорди - ето какъв е той.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички