Полицията иска "Ел Класико" отново да се отложи, ще се обсъжда вариант и за неутрален стадион


Полицията иска "Ел Класико" отново да се отложи, ще се обсъжда вариант и за неутрален стадион
Снимка: Guliver/GettyImages

1501 0

Каталунската полиция има сериозни опасения преди мача между Барселона и Реал Мадрид, който трябва да се играе на 18 декември, съобщи Lasexta. Органите на реда в Каталуния са обезпокоени от това, че няма да могат да гарантират пълна безопасност по време на провеждането на "Ел Класико".

Полицията счита за невъзможно организирането на безопасно преминаване на автобуса на мадридския тим заради намаления брой сътрудници. В същия ден се очакват поредни протестни акции в Барселона. Във връзка с това заключението на полицията е, че мачът не трябва да се играе на тази дата.

Очаква се днес да има извънредна среща с Испанската федерация, на която да се обсъдят всички възможни варианти. Един от тях е дори двубоят да се изиграе на неутрален стадион. Дербито от 10-и кръг испанския шампионат първоначално бе насрочено за 26 октомври, но по-късно бе преместено за 18 декември заради протестите в Барселона, които започнаха преди два месеца, когато Върховният съд прати в затвора девет лидери на каталунските сепаратисти заради ролята им в кандидатурата за независимост през 2017.

А заради какво от Реал Мадрид сериозно възнегодуваха преди дербито - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички