Пике спаси Барса от първа загуба в Ла Лига през сезона (ВИДЕО)


Пике спаси Барса от първа загуба в Ла Лига през сезона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1675 0

Барселона завърши наравно със своя градски съперник Еспаньол в двубой от 22-ия кръг на Ла Лига. Каталунците изоставаха с 0:1 в 83-ата минута на двубоя на дъждовния "Корнея Ел Прат", но след статично положение Жерар Пике успя да изравни и да донесе точка на своя тим.

Треньорът на гостите Ернесто Валверде избра състав, в който суперзвездата на тима Лионел Меси бе на резервната скамейка, за да си почине. Първото полувреме показа лек превес за Барселона, който направи пропуск чрез Суарес. Малко след това Филипе Коутиньо нацели гредата. Двубоят се игра при проливен дъжд, който затрудни играта.

В 26' Баптищао затрудни Тер Щеген, но германският страж се справи с изстрела му. В 37' съдията не видя нарушение в ситуацията, в която Жерар Пике задържа продължително Баптищао. До почивката нулевото равенство се запази.

През второто полувреме теренът стана още по-тежък поради неспирния дъжд и сериозно затрудняваше атаките на двата тима. Валверде взе решение да пусне Лионел Меси и в 59' той се появи в игра, заменяйки Пако Алкасер.

Еспаньол успя да шокира непознаващия вкуса на загубата в Ла Лига този сезон гост в 66'. Серхио Гарсия напредна и центрира, Пике протегна крак, но не успя да спре Жерар Морено, който откри резултата с глава.

Барселона успя да изравни едва в 83' след статично положение. Меси изпълни, а Пике успя да намери топката с глава и от непосредствена близост да вкара за 1:1.

В последната минута от добавеното време възникна спорна ситуация. Еспаньол поиска дузпа, след като Серхио Гарсия падна след контакт с Умтити. Бранителят постави ръката си на рамото на нападателя, но той сякаш падна със закъснение. И дузпа нямаше.

В Класирането лидер остава Барселона с 58 точки, докато Еспаньол е на 15-о място. Каталунците водят с 12 точки пред втория Атлетико (Мадрид), който играе малко по-късно тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички