Пике критичен към Дембеле: Футболът е 24-часова работа


Пике критичен към Дембеле: Футболът е 24-часова работа
Снимка: Getty Images/Guliver

1544 0

Централният защитник на Барселона Жерард Пике отправи градивна критика към своя съотборник в тима на "блаугранас" Усман Дембеле. Крилото бе оставено извън игра в последния мач на Барса срещу Бетис заради дисциплинарни нарушения.

Дембеле на няколко пъти показа лоша дисциплина по време на тренировките на селекционера Ернесто Валверде, което наложи и неговото изваждане. Пике е на мнение, че Дембеле трябва да осъзнае, че футболът не приключва на терена, но продължава през всичките 24 часа на денонощието.

"Ние също сме били млади и също сме правили грешки. От моя опит мога да му кажа, че футболът е една 24-часова работа и той трябва да го приеме, ако ще играе на високо ниво, и да живее с тази мисъл. Убеден съм, че той ще се подобри в това отношение и решение като това, което треньорът взе относно него да не бъде в групата, ще му помогнат да се подобри", сподели Пике.

"Ние сме тук, за да му помогнем. Той е много млад, има огромен потенциал да се подобри още като футболист, а и е невероятен талант. Не е нещо по-различно, защото той е като всеки един член на нашия отбор. Просто днес треньорът реши да не го включва в групата за мача. И съм сигурен, че тази реакция на треньора ще го отрезви и ще му помогне да подобри себе си във всеки един аспект", добави още той.

Междувременно стана ясно, че каталунците вече са се свързали и отправили оферта към един от най-ухажваните полузащитници на Стария континент. Повече подробности може да откриете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички