Пике искал да купи най-стария клуб в света, за да обиграва играчи от Ла Масиа


Пике искал да купи най-стария клуб в света, за да обиграва играчи от Ла Масиа
Снимка: Getty Images/Guliver

4751 0

Инвестиционната група на Жерар Пике - "Космос Глобал Холдинг Груп" е имала намерение да придобие английския клуб Нотс Каунти, който е най-старият професионален клуб в света. Новината съобщи изданието "The Athletic".

Според него, защитникът на Барселона е преговарял с бившия собственик на Нотс Каунти - Алън Харди, през юли тази година, тъй като е бил привлечен от престижа и стойността на клуба. Той е създаден през 1862 година. Пике е имал идея в отбора да играят талантите от школата на Барселона - Ла Масиа, и да трупат ценен опит в Англия.

The Athletic съобщава, че английският клуб е бил в тежко финансово състояние и е бил под заплахата от закриване. Фирмата на Пике не е могла навреме да подготви всички документи, като същевременно се убеди, че няма да ѝ бъдат прехвърлени огромните дългове на Нотс Каунти.

В крайна сметка, клубът беше закупен от бизнесмени от Дания. Харди е бил принуден да приеме предложението им, тъй като всяко забавяне е можело да струва ликвидирането на историческия клуб. Трябва да се отбележи, че сред инвеститорите в компанията на Пике влиза и неговият съотборник Лионел Меси, както и американският милиардер Лари Елисън. А кой клуб иска да придобие испанският национал Давид Де Хеа вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички