Отчаян ход и тежко решение в Барселона заради протестите преди "Ел Класико"


Отчаян ход и тежко решение в Барселона заради протестите преди "Ел Класико"
Снимка: Guliver/GettyImages

28596 0

Ръководството на Барселона прибегна до критични мерки, за да се увери безопасността на футболистите преди "Ел Класико". В понеделник бе взето решението играчите на каталунците и Реал Мадрид да пътуват заедно до "Камп Ноу" в деня на мача, за да се избегнат ексцесии заради протестите, които месеци наред се провеждат в Каталуния и стана причина за преместването на дербито между двата отбора от октомври за декември. 

Футболистите на Ернесто Валверде ще се съберат сутринта преди мача в хотел "София", където ще отседне и отборът на Реал Мадрид ден преди първата битка на двата гранда за сезона. От хотела вече са направили план как футболистите да не се засичат в общите части на сградата, а причината за това решение е безопасността на всички футболисти, както и елиминиране на риска за закъснения заради обстановката в Барселона, пише "Mundo Deportivo". 

Разбира се, двата отбора ще пътуват с различни автобуси за мача си, но ще тръгнат по едно и също време с полицейски кордон, а пътят до стадиона ще бъде разчистен от органите на реда. 

Както е известно, "Ел Класико" беше насрочено за 26-и октомври, но заради бурната политическа обстановка мачът нямаше как да се изиграе, без да бъде поет сериозен риск и от двата отбора. Съществуваше идея двубоят да се проведе в Мадрид, но и двете ръковдоства отхвърлиха предложението и в крайна сметка двубоят беше пренасрочен за декември. 

Междувременно битката между двата отбора се очаква да бъде ожесточена в сряда вечер, като Барса и Реал се изправят един срещу друг от позиции, които не са имали от 9 години насам (подробности четете тук)

Уверението от ръководството на Барселона е, че мачът няма да бъде под опасност и няма проблем да се изиграе в сряда вечерта от 21:00 часа българско време. Читателите ни ще могат да следят Ел Класико Барселона - Реал Мадрид НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички