Окончателно: Реал Мадрид продава Алваро Мората


Окончателно: Реал Мадрид продава Алваро Мората
Снимка: Guliver/Getty Images

2855 0

Трансферната сага около Алваро Мората е пред своя край. Джанлука Ди Марцио и испанският вестник "Marca" излязоха с категорични информации, че Реал Мадрид ще продаде 24-годишния играч на Челси, след като преговорите между двата отбора са пред своя край.

До последно лондончани се опитваха да намалят цената на Мората, но след кто Ромелу Лукаку подписа с Манчестър Юнайтед, а Пиер-Емерик Обамеянг вече не е на трансферния пазар, английският шампион е ускорил преговорите за испанския национал. 

Флорентино Перес настояваше клубът да получи 90 милиона евро за своя юноша, но сделката ще бъде финализирана за 80 милиона евро плюс бонуси, които Реал ще получи при добро представяне на Мората на "Стамфорд Бридж".

Самият играч беше разочарован, че трансферът му в Манчестър Юнайтед е пропаднал, тъй като иска да е титулярен нападател. Сега обаче той ще получи шанса си за това, но и по всяка вероятност повече никога няма да носи екипа на родния си клуб.

Очаква се в близките дни Мората официално да бъде представен за ново попълнение на Челси. За трансфера лично е настоял Антонио Конте, който привлече нападателя в Ювентус, докато беше треньор на италианския хегемон.

"Кралския клуб" пък ще осъществи най-скъпия изходящ трансфер в своята история. Реал си върна Мората срещу едва 35 милиона евро през миналото лято, а сега ще го продаде за повече от два пъти по-висока сума. Възможно е продажбата на испанеца да отвори вратата към трансфер на Килиан Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички