Официално: Реал Мадрид се похвали с първи звезден летен трансфер


Официално: Реал Мадрид се похвали с първи звезден летен трансфер
Снимка: Getty Images/Guliver

7320 0

Звездните трансфери в Реал Мадрид през лято 2019 започнаха. Клубът официално обяви привличането на нападателя на Айнтрахт Лука Йович днес. Сумата, платена за трансфера, не се съобщава, но според слухове в медиите става дума за 60-65 милиона евро. 30% от сумата ще отиде в Бенфика, която държеше правата на играча по-рано.

Договорът на сърбина с испанския гранд е за 6 години, до 2025 година, както беше съобщено и по-рано от испанските медии. Това е първото "звездно" попълнение на Реал Мадрид за това лято, като се очаква в следващите седмица-две да последват още обявления - на Еден Азар и левия бек на Лион Ферлан Менди.

До момента няма яснота около трансферната сума за белгиеца, като представители на Реал Мадрид вече са в Лондон, за да договорят привличането му. Челси иска 140 милиона евро, докато "белия балет" иска да свали цената в региона на 100-120 милиона. Очаква се до края на седмицата да има развой. Ферлан Менди ще струва 50 милиона евро на "кралете".

През миналия сезон Йович реализира 27 гола и даде 7 асистенции в 48 мача в Бундеслигата и Лига Европа. А кои други две звездни попълнения ще бъдат факт в Реал до края на седмицата вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички