Обявиха много изненадващи час и ден за първото Ел Класико между Барселона и Реал


Обявиха много изненадващи час и ден за първото Ел Класико между Барселона и Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

5676 0

Датата, мястото и часът на първото за сезона Ел Класико между грандовете Барселона и Реал Мадрид вече са официални. Досега единствено се знаеше, че арена на сблъсъка ще е "Камп Ноу", но не и останалите подробности. А те са много интересни. 

Въпреки че в дните преди мача между двата отбора има важен кръг от Шампионска лига, битката ще е на 26-и октомври (събота). Реал Мадрид пътува до далечна Турция, където ще играе срещу Галатасарай на 22-и октомври. Барселона играе по-близо - срещу Славия в Прага, но в сряда вечер, което означава, че ще има два дни да се подготви за най-тежкия тест от началото на сезона. 

Най-голямо впечатление обаче прави фактът, че испанската футболна федерация е избрала 14:00 часа българско време за първото за годината Ел Класико. Подбудите за това решение са ясни - Ла Лига се опитва да привлече повече зрители от азиатския пазар и ще "контрира" Висшата лига с най-лютото си дерби и среща, която се гледа от стотици милиони в цял свят, независимо от началния час. 

"Белия балет" няма никак добри спомени от последните си мачове с Барселона, като каталунците опустошиха с 5:1 своя опонент за първенство у дома през миналата кампания, а след това записаха още две побед - 1:0 и 3:0 на "Бернабеу" съответно за първенство и Купата на Краля. Реал Мадрид успя да измъкне едва едно равенство. След победата с 5:1 пък Жерар Пике се изгаври сериозно с "кралете" (вижте как в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички