Нови разкрития посочват причините, заради които Роналдо напусна Реал


Нови разкрития посочват причините, заради които Роналдо напусна Реал
Снимка: Guliver/GettyImages

4029 0

Реал Мадрид и Кристиано Роналдо се сбогуваха през юли месец тази година, но решението на португалеца да напусне се зародило още през май месец.

Според нови разкрития, публикувани от Mundo Deprotivo, става ясно, че Роналдо е поискал да напусне заради проблемите, които имаше с данъчните власти в Испания. През май 2017 година Роналдо е провел среща в дома си заедно с неговите съветници, както и с агента му Жорже Мендеш.

На нея Роналдо е заявил: "Не искам да поемам излишни рискове. Не съм учил, единственото нещо, което съм правил през целия си живот е да играя футбол. Не съм глупав обаче и не вярвам на никого. Именно и заради това плащам винаги с 30% повече, когато наемам някого, защото не искам проблеми", казал още тогава португалската звезда заради правните си проблеми.

На въпросната среща е присъствал и адвокатът Карлос Осорио, който призовал футболистът да не се притеснява. Няколко месеца по-късно обаче, когато трябваше да се сключи споразумение с данъчните власти, Кристиано се е ядосал много. "Никога не съм казвал да не се плащат данъци. Не знам какво стана. Не разбирам нищо. След като спонсорите трябва да платят данъците, защо обвиняват мен?", са били думите на Роналдо тогава. 

РОНАЛДО ИЗЛЕЗЕ НАЧЕЛО ПО АСИСТЕНЦИИ В СЕРИЯ А

В този момент нападателят е очаквал, че Реал няма да се разграничи, а ще заеме неговата страна. Също така се е надявал и на подобряване на параметрите на договора му. Нещо, което Барселона направи с Лионел Меси, когато и той имаше проблеми с властите. "Белия балет" обаче не стори подобно нещо и Роналдо още повече се отдалечил от идеята да остане на "Бернабеу". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички