Неймар трябва да бъде мразен и да е в Реал, за да е велик


Неймар трябва да бъде мразен и да е в Реал, за да е велик

3662 0

През лятото Лео Меси загуби финала на Копа Америка, избяга от националния отбор на Аржентина и си заслужи голямо презрение: слабак, страхливец, отрепка, не мъж, не лидер - характеристиките бяха толкова много, че в средата на август Лионел се върна в отбора.

След това дойде редът на Роналдо. След прибързаното възстановяване той игра толкова тъжно, че в интернет вече решиха: дойде неговото време, предстои му пенсиониране, а новият крал на Мадрид е Гарет Бейл. После Кристиано нагости Алавес с хеттрик и във всички заглавия се появиха предсказуеми думи: "Роналдо се завърна".

Извод: За да се превърнеш в истинска легенда, трябва да се поставиш в трудни условия, но да изплуваш и да се върнеш, въпреки всичко. Стига да знаеш как да направиш това, ти си звезда, но щом забравиш как става, ще се превърнеш в Уейн Рууни.

Негативните информации са това, което е така нужно на Неймар. Той играе силно и ефективно, изведе бразилците до първо олимпийско злато, за него мечтаят ПСЖ и Реал, но не резонира така, както през 2013 г., когато само споменаването на Неймар генерираше хейтърски бум в коментарите.

Тогава на него му липсваха чисто игрови умения, сега - завист и омраза. За да не се изгуби на фона на Лео и Кристиано, бразилецът трябва да изкара списъка с греховете си и да чака изкупление.

Него трябва да го ненавиждат заради симулациите - това дори не подлежи на обсъждане. Неймар е най-пресметливият и подъл актьор на планетата - той стои на краката си, когато му влизат с шиповете в коляното, но пада редовно, дори да не са го докоснали.

Гениална тактика - стоически търпейки суровите фаулове, Неймар си завоюва репутация на мъж, който не пада просто така. На повторенията се вижда, че този имидж е илюзия, но съдиите на подсъзнателно равнище разбират: по-страшно е да пропуснеш реално нарушение, отколкото да се хванеш на гмуркането на бразилеца.

Прическите, разбира се, също попадат в хейтърския списък: човекът ги сменя толкова често, че няма смисъл да си татураш лицето на Неймар, риуснката ще остарее след месец. Как да бъдеш истински фен на такъв играч е непонятно.

Повече Неймар трябва да бъде мразен заради алчност. Пример номер едно: 61,1 млн. евро, които нападателят пропиля с баща си за собствения си трансфер. Пример номер две: укритите данъци (официалната сума е 16 млн. долара). И третият пример, който може да докосне дори вас: Преди една година Неймар и баща му пуснаха абсолютно най-лошата автобиография в историята на футбола. Книгата "Моята история. Разговори с баща ми" се състои от 200 страници досадни мотивационни речи.

"Вярвайте в себе си", "Никога не се предавайте", "Има изход от всяка ситуация", "Трябва по-често да се молите на Бога" - ето такива реплики ще прочетете вие, вместо да узнаете нови факти за Неймар. Похарчените за глупости пари са отличен повод за ярост.

Неймар е толкова обсебен от парите, че той дори не го е грижа за феновете му - целият му Туитър (26 млн. абонати) се състои от реклами.

Нападателят определено заслужава ненавист за снобизма си: Неймар мечтае да унижава съперниците си. Ней едва не изяде пердаха от играчите на Атлетик, но случката не го научи на нищо и в крайна сметка получи юмрук в лицето на мача с Боливия. Ударът с лакът бе адекватен отговор на трика, целящ да обиди противника.

Неймар се взема прекалено насериозно. Ето най-новата история: Суарес просто изби топката изпод краката му на тренировка, а повярвалият си бразилец изгледа Луис с изключително притесняващ поглед.

Но най-обективната причина да ненавиждаме Неймар е отношението му към Меси. Бащата на бразилеца призна, че той е избрал Барселона само заради Лео. Самият аржентинец също е казвал, че понякога му е неловко как предано и фанатично се отнася към него Неймар (Той даже си боядиса косата руса като Меси).

Истинските икони не може да имат идоли, така че бразилецът трябва или да сложи край на тази страст, или да се примири, че ще остане в сянката на Меси до края на кариерата си. Първият път е предизвикателство към себе си и хейтърите: когато дойде време, те много бързо ще забравят омразата си и ще направят Неймар герой.

Вторият път е за водените, не за водещите: ако бразилецът така и не смени спокойствието на Каталуня с истерията на Мадрид, неговата кариера ще бъде непълноценна.

Трансфер в Реал - това е най-добрият начин да се сложи край на безразличието, да се забрави за малките недостатъци и да станеш най-яркия нападател на планетата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички