Мората върна Атлетико към победите след обрат над душмана на Лудогорец


Мората върна Атлетико към победите след обрат над душмана на Лудогорец
Снимка: Getty Images/Guliver

1471 0

Атлетико (Мадрид) записа първа победа в последните си 3 мача в испанското първенство. "Дюшекчиите" се наложиха с 3:1 над Еспаньол, след като изоставаха с 0:1 до края на първото полувреме. Дардер откри за гостите от Каталуня в 38', а Кореа изравни в 45+1'. Алваро Мората в 58' направи обрата, а успехът бе подпечатан в 92' от Коке.

Трите точки позиционират Атлетико на третото място в класирането в Ла Лига, като тимът на Диего Симеоне изостава само на точка от лидера Барселона. Еспаньол заема предпоследното, 19-о, място с едва 8 спечелени точки в 13-те досегашни кръга в шампионата.

През първото полувреме двата тима размениха по един опасен удар, а в 36' домакините поискаха дузпа от главния рефер, но той не видя основание за такава. Така се стигна до откриването на резултата 2 минути по-късно - Серхи дардер със страхотен удар прати топката в гредата на Облак, след което кълбото влетя в мрежата на Атлетико.

Мадридчани успяха да изравнят в добавеното време на първата част. Тогава Анхел Кореа засече перфектно центриране на Мората и с глава отблизо прати топката под гредата. Реферът прибягна до ВАР, за да установи редовен ли е голът, като в крайна сметка той бе зачетен.

В 50' Атлетико поиска нова дузпа за удар на Давид Лопес в лицето на Фелипе в наказателното поле, но Хесус Хил мансано не отсъди такава. Тимът на Симеоне натисна съперника и стигна до обрата в 58' - Мората този път влезе в ролята на голмайстор, след като стреля от движение между двама защитници и опъна мрежата на Диего Лопес. Крайното 3:1 оформи Коке в 90+2', асистенцията бе на резервата Диего Коща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички