Монетата няма две лица - Барселона се издъни жестоко и от това не следва нищо добро


Монетата няма две лица - Барселона се издъни жестоко и от това не следва нищо добро
Снимка: Guliver/GettyImages

4413 0

Едва в третия кръг на Ла Лига Барселона допусна първата си грешка по пътя към защита на титлата в Испания. Алавес пристигна на "Камп Ноу" с идеята да стигне до колкото се може по-малка загуба от абсолютния фаворит за всички трофеи през този сезон. Луис Енрике и Барселона обаче подходиха с огромна доза арогантност и очевидно непознаване на съперника, а това доведе до срамна и дори притеснителна загуба на "блаугранас".

7 промени в стартовия състав

Яспер Силесен, Лука Дин, Денис Суарес, Жереми Матийо, Алейш Видал, Неймар, Пако Алкасер. Това бяха 7 от 11-те титуляри в двубоя срещу новака. Част от тези играчи имат по-малко от 3 тренировки заедно, а триото в атака - Неймар, Туран и Алкасер, няма и една минута заедно на терена. Въвеждането на новите в игра със сигурност може да става постепенно и с мисъл - така, както го прави Ювентус, а не на куп, и то срещу отбор, който извъртя 1:1 срещу Атлетико (Мадрид) в първия кръг.

Този път Меси и Суарес не спасиха Луис Енрике

Бившият нападател на клуба може и да е спечелил всичко начело на "блаугранас", но нерядко показва, че все още допуска грешки на растежа. Често, Меси, Суарес или Неймар успяват да заличат неговите грешки, но този път дори те се оказа неспособни да прикрият грешките му.

РОНАЛДО С ГРОЗНА АТАКА КЪМ ИКОНАТА НА БАРСЕЛОНА

Основната му такава беше пускането на Алкасер и Неймар. Първият премина преди 10-ина дни на "Камп Ноу" и цялата суматоха около преминаването му в клуба със сигурност му е навредила. Бразилецът пък беше прекарал почти 4 месеца извън клуба, изигра тежка поредица от мачове и на всичкото отгоре, подобно на всички играчи от Южна Америка, имаше тежко прибиране. Защо беше титуляр никой не може да каже.

Ненужно прибързване

Ако Луис Енрике държеше да провери нивото на новите и как се вписват в състава, то той спокойно можеше да използва и двубоя с Алавес, и този срещу Селтик в Шампионска лига, и дори през следващия уикенд срещу Леганес. Това е серията от мачове, в които Енрике можеше да пробва да наложи част от новите постепенно, и то преди дербито с Атлетико (Мадрид). Алавес наистина може и да не е сериозна класа и да спечели с късмет, но определено не беше неочаквано, когато видим, че имаше цели 7 промени в титулярния състав на тима.

ЕТО ГО ОСНОВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ПРОВАЛА НА БАРСЕЛОНА

Ефектът върху новите

Независимо дали си Роналдо или Галин Иванов, изключително важно е да започнеш силно за новия си отбор. Ако не вярвате, може да питате Фернандо Торес, който почна трагично в Челси и така и не намери головата си форма. И ако загубата не тежи много в момента, то новите играчите на тима определено ще се с разклатено самочувствие, след като допуснаха Барселона да загуби на "Камп Ноу" от Алавес - особено когато големият съперник Реал Мадрид се намира в такава форма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички