Меси за контузиите: Вече трябва да се грижа повече за себе си


Меси за контузиите: Вече трябва да се грижа повече за себе си
Снимка: Getty Images/Guliver

3866 0

Звездата на Барселона Лионел Меси говори пред Marca, след като за шести път спечели "Златната обувка", като обясни и за честите контузии от началото на сезона.

"Трудно е, защото психически си добре и си мислиш, че си на 25 години. Смяташ, че можеш да продължиш да правиш същите неща като тогава. Тялото обаче е това, което командва, и има обстоятелства, при които трябва да внимаваш повече отпреди.

Изисква се процес на адаптация и се налага да се подготвям по различен начин за мачовете и тренировките. И аз не знам докога ще мога да играя. Ще го разбера с течение на времето. Аз ще съм първият, който ще каже „Край. Не мога повече.“ С годините ще го разбера", заяви Меси.

"Винаги съм казвал, че индивидуалните награди не са ми цел. Нито The Best, нито „Златната топка“, нито „Златната обувка“, а още по-малко тази за най-красив гол. Ако ги спечеля, хубаво, ако ли не - няма проблем”, заяви аржентинецът по повод факта, че никога не е печелил наградата „Пушкаш“ за най-красив гол.

Междувременно, вестник AS отбеляза, че в скорошното си интервю пред RAC1 суперзвездата е дал зелена светлина на клуба за подновяване на контракта му. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички