Меси с повече голове от пряк свободни от Ювентус и Реал Мадрид


Меси с повече голове от пряк свободни от Ювентус и Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

5544 0

В събота вечер Лионел Меси реализира своя 34-ти хеттрик в Ла Лига, след като Барселона победи Селта с 4:1. Две от попаденията на аржентинеца в този мач паднаха от пряк свободни, с което той увеличи сметката си на 52 гола в кариерата директно от фалове. Той е на второ място по голове от пряк свободни сред активните играчи и е само на едно попадение зад големия си конкурент Кристиано Роналдо, който има 53. Португалецът все още няма гол от свободен удар за Ювентус след 28 опита с черно-бялата фланелка.

След двата си точни изстрела срещу Селта, Меси вече има 46 гола от пряк свободни за Барселона и цели 8 попадения през календарната 2019г. За сравнение следващият в тази класация е сънародникът му Анхел Ди Мария, който има едва 4. По-интересното обаче е, че от началото на сезон 2011-12 5-кратният носител на Златната топка има повече голове от свободни удари от част от големите клубове в Европа. През този период Меси има 29 гола, а след него са Ювентус с 27, Реал Мадрид с 23, Рома с 21, Олимпик Лион с 21 и Пари Сен Жермен с 20. Аржентинецът бие по този показател и някои от отборите в Премиър лийг. От 2006-та насам Манчестър Юнайтед са с 31 гола от пряк свободни, Челси с 29, Манчестър Сити са вкарали 27 попадения, а Лиивърпул – 25. Меси вкара първият си гол от фаул през сезон 2008/09, като оттогава насам има още 45 попадение на клубно ниво.

А ето кой си приписа заслугите за успешно изпълнените пряк свободни на Меси.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички