Меси остана в светлината на прожекторите на "Уембли", но кой бе "невъзпятият" герой?


Меси остана в светлината на прожекторите на "Уембли", но кой бе "невъзпятият" герой?
Снимка: Getty Images/Guliver

3939 0

Тимът на Барселона нанесе тежка загуба на Тотнъм на "Уембли" в турнира Шампионска лига, а Лионел Меси за сетен път бе голямата звезда на терена, отбелязвайки два гола. Така каталунците продължават да оглавяват класирането в своята група след две победи.

Аржентинският стрелец заслужено обра лаврите на успеха, но един играч остана в неговата сянка и не получи достатъчно висока оценка за своята игра. Опорният халф Серхио Бускетс изнесе урок по учебник как трябва да функционира един дефанзивен полузащитник, а това го показва и статистиката от мача.

Испанецът изигра може би един от най-добрите си мачове в Шампионска лига, поне ако съдим от показателите му при точните подавания. Бускетс записа най-добрата си статистика в европейския турнир, като всичките му 67 регистрирани подавания по време на мача завършиха точно.

Това на практика означава, че Бускетс постигна 100% успеваемост при своите подавания на "Уембли". Халфът бе заменен в добавеното време на мача, а с подобна статистика нямаше как да не напусне терена с високо вдигната глава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички