Marca: Реал Мадрид взе решение за Кристиано Роналдо


Marca: Реал Мадрид взе решение за Кристиано Роналдо
Снимка: Guliver/GettyImages

1556 0

Ръководството на Реал Мадрид ще се опита да задържи Кристиано Роналдо, но няма да пречи на трансфер в Ювентус, ако действително това е желанието на суперзвездата на световния футбол, пише "Marca" в материал от последните часове, посветен на случващото се по оста Мадрид - Торино.

Въпреки че клаузата за разтрогване, заложена в договора му, е на стойност 1 милиард евро, ръководството на европейския шампион ще му позволи да премине в друг тим срещу 100 милиона евро - така, както двете страни са се разбрали през януари. Единствено за Барселона, а по всяка вероятност ПСЖ и Висшата лига, важи пълната откупуваща клауза в контракта на Кристиано Роналдо.

Разривът в отношенията между играча и Флорентино е огромен, като в момента връзката между тях изглежда непоправима. Независимо от това, от клуба ще направят финално предложение към Роналдо в опит да го задържат.

АГЕНТЪТ НА РОНАЛДО ПРОГОВОРИ: ТРЪГВА СИ ЗАРАДИ ЕДИН ЧОВЕК

Ръководството на тима е благодарно на Кристиано за изключителните 9 години, които записа с екипа на Реал Мадрид и това е причината да се стигне до толкова "евтина" раздяла - едва 100 милиона евро за един от най-добрите футболисти на планетата.

ИСТОРИЯТА НА СЧУПЕНАТА ВРЪЗКА МЕЖДУ ПЕРЕС И РОНАЛДО

Последното предложение на Реал Мадрид към звездата е за годишно възнаграждение около 27-28 милиона евро плюс още 5-6 милиона в бонуси. Според медиите в Испания обаче, повишената оферта на "кралете" е твърде закъсняла, а самият Роналдо е обиден сериозно на Перес поради факта, че не е бил оценен достойно в последните 13 месеца.

МОМЕНТЪТ, КОЙТО ОКОНЧАТЕЛНО ОТКАЗА КРИСТИАНО ОТ РЕАЛ

Клубът не е готов да завиши повече офертата си. Флорентино Перес винаги е показвал желязна ръка към футболистите, което е видно от напускането на Раул Гонсалес и Икер Касияс далеч преди да дойде времето да окачат бутоните. Заради егото на Кристиано и напредващата му възраст, президентът вече не е готов на всичко, за да го задържи, а само при определени условия. Ако Роналдо не се съгласи с тях, пътят към Торино е отворен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички