Лионел Меси посочи мача, който никога няма да забрави и най-добрия гол в кариерата си


Лионел Меси посочи мача, който никога няма да забрави и най-добрия гол в кариерата си
Снимка: Getty Images/Gulliver

8745 0

Звездата на Барселона Лионел даде искрено и просторно интервю за RAC 1, в което говори за всичко актуално около него, както и си припомни някои от най-паметните за него моменти, както и за най-тежките си преживявания.

"Трудно е да избера най-добрия момент в кариерата ми. Имах късмета да изживея много запомнящи се моменти, както и да играя в ерата на Гуардиола. Без съмнение това беше един от най-добрите ми моменти като играч и най-лошия през 2013 и 2014 година. Тогава се контузих няколко пъти, което ми повлия. Дали времето с Гуардиола е най-доброто в моята кариера? Това беше добър етап, но нивото ми на игра се подобри по-късно, когато пораснах повече", сподели гениалният аржентинец.

"Най-добрият гол в кариерата ми е във финала на Шампионска лига в Рим, когато вкарах с глава срещу Манчестър Юнайтед. Най-добрият мач, който никога няма да забравя е полуфиналът от Шампионска лига срещу Реал Мадрид, който спечелихме с 2:0. Това е незабравим спомен за мен", допълни още той и определи най-силния отбор, срещу който е играл.

"Играли сме срещу много силни отбори. Винаги ми е било трудно да играя срещу английските отбори. Не мога да определя един защитник, срещу който ми е било най-трудно. Има няколко. Най-силният отбор, срещу който съм играл е националния отбор на Испания. В същата година, в която играхме, Испания стана световен шампион", коментира Меси, като добави, че най-добрият треньор за него е Хосеп Гуардиола, а Луис Енрике е много близо до него.

В същото интервю Меси направи и огромно признание, а именно, че сериозно е обмислял да напусне Испания и Барселона - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички