Гризман поведе Барселона към разгром срещу Бетис (ВИДЕО)


Гризман поведе Барселона към разгром срещу Бетис (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

15151 0

Барселона записа първа победа в Ла Лига през този сезон. Каталунците разгромиха Бетис с 5:2 на "Камп Ноу" в среща от втория кръг на първенството. Гостите изненадващо откриха резултата чрез Фекир в 15, но в 41' Антоан Гризман изравни резултата с дебютния си гол за каталунците. Втората част се превърна в истинско голово шоу, шампионите вкараха още 4 попадения, дело на Гризман, Алба, Видал и Перес. Лорен пък се разписа за 5:2.

Срещата на "Камп Ноу" стартира с домакински натиск. В 4' Жорди Алба да намери Рафиня в наказателното поле, чийто изстрел бе блокиран. Две минути след това Перес напредна в наказателното поле и прекрасно намери Френки де Йонг около дузпата. Той обаче реши да подава, което бе грешно решение.

В 13' Сержи Роберто беше непокрит фронтално на десет метра от голлинията, но не успя да отиграе добре с глава. Две минути по-късно изненадващо каталунците получиха гол. Серхио Бускетс сгреши подаване, след което Набил Фекир получи зад гърба на Жерард Пике. Де Йонг закъсня, а Фекир се разписа по диагонал за 0:1.

И след попадението домакините бяха по-активи, но изпитваха затруднения в атака. В 38' Рафиня се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат. Барселона стигна само до корнер.

В 41' каталунците изравниха резултата и то след дебютния гол на Антоан Гризман. Французинът шутира към целта, след като достигна до центрирана топка, а вратарят не успя да я отрази, въпреки че не беше изстреляна по перфектен начин.

Домакините започнаха отлично и втората част. В 50' В Антоан Гризман се възползва от страхотна атака и завъртя майсторски топката към далечния ъгъл за 2:1. 6 минути след това каталунците стигнаха до ново попълнение. Карлес Перес пое подаване и изстреля неспасяем удар без колебание, който влетя в долния ляв ъгъл.

Барселона тотално доминираше, а след бързи попадения през втората част сломиха Бетис. В 60' Жорди Алба си освободи пространство в наказателното поле, за да получи подаване от Серхио Бускетс, и изпрати топката в долния десен ъгъл.  Головото шоу за шампионите продължи и в 77' - Артуро Видал стигна до топката пред вратата и нямаше как да пропусне оттам. Ударът му влетя в мрежата от горната част на дясната греда. В следващите минути бе ясно, че срещата се доиграва, а в 79' Лорен върна попадение, като стреля силно към вратата от границата на наказателното поле, който влетя право в горния десен ъгъл на мрежата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Стеген; Семедо, Пике, Лангле, Алба; Сержи Роберто, Бускетс, Де Йонг; Перес, Гризман, Рафиня

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първия кръг каталунците допуснаха загуба от Атлетик Билбао с гол в последните минути. Тогава шампионите бяха без голямата си звезда - Лионел Меси. Тази вечер отново няма да може да разчитат на аржентинеца.

В сряда Меси поднови заниманията си с отбора, но след съботната тренировка стана ясно, че не е напълно възстановен от травмата, която получи преди старта на сезона.Извън списъка останаха още Нето, Луис Суарес и Усман Дембеле заради контузии и Жан-Клер Тодибо и Муса Ваг заради решение на наставника. Така единствен в нападение остана Антоан Гризман.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички