Кой се нуждае от Роналдо? Отговорът е лесен - Реал Мадрид!


Кой се нуждае от Роналдо? Отговорът е лесен - Реал Мадрид!
Снимка: Screenshot

3925 0

През октомври журналист попита Иско дали в Реал Мадрид усещат липсата на Кристиано Роналдо.

"Не можем да плачем за някой, който не иска да е тука", отговаря испанецът.

И докато гледаме как португалската суперзвезда бележи голове за новия си отбор Ювентус, то не можем да отречем, че определено "белия балет" изпитва трудности без CR7. Особено големи в предни позиции. И това лесно може да бъде доказано с една статистика.

През този сезон атаката на "кралския клуб" отбеляза 63 попадения. Наглед не толкова слабо представяне, но в последния сезон на Роналдо в клуба цифрата бе друга - 94. Разликата е точно 31 гола, а това е статистиката на португалеца от миналата година - 26 гола и 5 асистенции.

Тимът от "Сантиаго Бернабеу" записа най-слабия си сезон от над 20 години. Клубът записа 18 поражения. Загубата с 2:0 в последния кръг с Бетис пък означаваше, че завършват трети с 68 точки - най-слабият им резултат от сезон 2001/2002.

РЕАЛ МАДРИД ИЗРАВНИ АНТИРЕКОРД ЗА НАЙ-СЛАБ СЕЗОН В ЦЯЛАТА СИ ИСТОРИЯ

Преди точно една година пък Роналдо заби своя 450-и и последен гол за Реал Мадрид. След това последва трансфера в Ювентус, където той продължи с головете и вкара 28 в дебютната си кампания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички