Кой е най-големият виновник за титлата на Барселона?


Кой е най-големият виновник за титлата на Барселона?

2423 0

Барселона отпразнува първа защита на титлата си от сезон 2010/11 насам, както и общо 6-а титла в последните 8 години. Имаше период през миналия месец, в който първото място в Примера дивисион не изглеждаше никак сигурно, но в крайна сметка възпитаниците на Луис Енрике спечелиха златото.

Свикнали сме в такива моменти да хвалим Лионел Меси, но този път аржентинският лидер на Барселона не беше на ниво. Ако каталунците се бяха опрели само на него, сега титлата щеше да е в Мадрид. Този път, за разлика от почти всички случаи в последните 10 години, героят е друг. Неговото име е Луис Суарес.

"Златната обувка" отива при...

Уругвайският нападател взе нещата в свои ръце в момента, в който Атлетико се изравни с Барселона, Реал Мадрид се доближи на точка от лидерите, а каталунците натрупаха 3 поредни загуби, които едва не погубиха шансовете на отбора за какъвто и да е триумф през тази година.

В последните 5 мача Барселона не остави никакви шансове на своите съперници, а големият герой е Луис Суарес. В последните 5 мача той отбеляза 14 (четиринадесет) гола, повеждайки Барселона във всеки един от двубоите. Освен че стана водещ реализатор на тима, той записа и 4 асистенции в този период и гарантира на милионите фенове на тима радост след последния кръг на шампионата.

Гуардиола взима ас на Реал Мадрид

Луис Суарес стана първият футболист извън Меси и Роналдо, който вкарва 40 гола за един сезон в Примера дивисион за новия век. Освен това със своите 16 асистенции той изравни Лео Меси за първото място при подавачите в шампионата.

Бившият ас на Ливърпул беше Х-факторът за титлата на Барселона и безспорно беше лидерът на тима в последния месец. Той вдигна отбора в най-критичния момент и е най-големият виновник за титлата.

Суарес има над 50 гола през този сезон във всички турнири. Той е гаранция за голове и по всяка вероятност ще донесе още един триумф на Барселона (за Купата на Краля). Остава да разберем дали и този път ФИФА ще си затвори очите за сезона, който Суарес прави. До момента през 2016 година той определено трябва да е фаворит №1 за "Златната топка". И дори ръководният футболен орган не може да отрече това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички