Луис Суарес узакони титлата на Барселона с поредно блестящо представяне


Луис Суарес узакони титлата на Барселона с поредно блестящо представяне
Снимка: Getty Images/Guliver

2061 0

Барселона не позволи краткият срив през март и април да попречи на отбора да защити титлата си в Испания. Каталунците стигнаха до комфортно 3:0 като гост на Гранада в последния кръг на Примера дивисион и заслужено вдига поредната си титла през настоящия век.

Героят за селекцията на Луис Енрике отново се казва Луис Суарес, който беше безпогрешен пред съперниковата врата и с хеттрик донесе успеха на своите, който ги направи шампиони.

След асистенция на Жорди Алба в 22' уругвайският стрелец откри резултата и свали напрежението от плещите на играчите, които заиграха спокойно своята игра. В 38' Суарес, този път след подаване на Дани Алвеш, направи разликата непосилна за скромния домакин, който се беше спасил от изпадане в миналия кръг.

През второто полувреме Гранада все пак генерира няколко положения, които обаче не стигнаха на домакините дори за гол. Вместо това в 86' Суарес реализира своя хеттрик, оформяйки головата си сметка за сезона на 40 гола - 5 повече от втория в подреждането Кристиано Роналдо.

Именно уругваецът е с голяма заслуга за титлата на своя тим, след като през кампанията има и 16 асистенции. Освен това след мини-кризата именно той поведе своите към 5 поредни победи, постигнати с обща голова разлика 24:0.

Реал Мадрид ще остане втори в класирането, след като "белия балет" стигна до 2:0 над Депортиво Ла Коруня. До почивката Роналдо беше вкарал 2 гола, но след като научиха резултата в Гранада, възпитаниците на Зинедин Зидан решиха да спестят сили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички