Кои са ключовите фактори за успех на Барселона в Шампионска лига?


Кои са ключовите фактори за успех на Барселона в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images/Gulliver

4624 0

През летния трансферен прозорец Барселона се подсили с четири нови попълнения с цел да преследва така жадувания трофей в Шампионска лига. В последните пет години "каталунците" не успяха да спечелят най-престижния клубен турнир. Ръководството на Барселона похарчи 239 милиона евро за привличането на Антоан Гризман, Френки де Йонг, Нето и Жуниор Фирпо, докато юношата Муса Ваге бе повикан в първия отбор.

Ето кои могат да бъдат ключовите фактори за успеха на Барселона в Шампионска лига според "Marca" :

1. Марк- Андре тер Щеген: Германецът ще бъде първи избор на треньора Ернесто Валверде в Ла лига и в Шампионска лига. Формата му от последните сезони му гарантира титулярното място при каталунците. Нето беше привлечен за заместник на Яспер Силесен и се очаква да бъде резерва на Тер Щеген, като ще взима участие в двубоите от турнира за Купата на Краля.

2. Конкуренцията в защита: Жуниор Фирпо и Ваге ще се борят за мястото си в състава с Жорди Алба и Нелсон Семедо, съревнование, което липсваше през миналия сезон. Каталунците не успяха да привлекат Матайс де Лихт през летния трансферен прозорец, но ако проблемите с колената на Самуел Юмтити изчезнат, той може да допринесе много на отбора.

3. Широчината на състава в средата на терена: Ернесто Валверде разполага със 7 футболисти, които могат да играят в центъра на терена. Френки де Йонг бе привлечен със статут на титуляр и е стартирал във всички двубои от началото на сезона. Адаптацията му към играта на Барселона ще бъде ключова за успеха на тима.

4. Антоан Гризман: Той ще подсили атаката на отбора: Каталунците похарчиха 120 милиона евро за привличането на французина от Атлетико (Мадрид) и той веднага увеличи нападателната мощ на състава.

Припомняме, че Барселона е в група "F" на Шампионска лига, определена от мнозина като "групата на смъртта". А какви са последните проблеми около отбора прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички