Какво означава наказанието на Атлетико за трансфера на Гризман?


Какво означава наказанието на Атлетико за трансфера на Гризман?
Снимка: Guliver/GettyImages

2324 0

Арбитражният съд в Лозана взе решение да потвърди наказанието на Атлетико Мадрид за забрана за входящи трансфери в клуба през календарната 2017 година. Въпреки че само преди няколко месеца Реал Мадрид спечели обжалването срещу решението на ФИФА, "дюшекчиите" не успяха в своя опит да се преборят със световния футболен орган и няма право да взима нови играчи през лятото.

Това почти гарантирано слага край на спекулациите около името на Антоан Гризман. Това е безспорно най-добрият футболист на столичани през последните 3 години, като месеци наред се коментира, че Манчестър Юнайтед е готов да счупи отново трансферния рекорд, за да притежава нападателя на Атлетико.

Ръководството на тима обаче не може да си позволи да загуби френския нападател, тъй като това ще доведе до сериозни последствия за амбициите на клуба. Отборът се мести на новия си стадион през лятото и има нужда от възможно най-силен състав, за да бъде конкурентоспособен на Барселона, Реал Мадрид и Севиля през следващия сезон. Едно евентуално отпадане от топ 4 на Испания и слабо представяне в Шампионска лига може да удари по финансите на клуба, а продажбата на Гризман със сигурност ще отслаби отбора, дори Атлетико да имаше право на трансфери.

Освен това самият играч заяви, че бъдещето му ще бъде решено от ръководството. Ако зависи от него, то той ще остане при "дюшекчиите", което води до извода, че единствено ако президентът на клуба приеме оферта от някой отбор, то тогава Гризман ще напусне. Самият нападател се чувства отлично в Мадрид и негов трансфер беше малко вероятен още преди потвърждаването на забраната за трансфери.

В същото време интересът на Манчестър Юнайтед към френския национал е "охладнял", информира днес вестник "The Telegraph". Причината за това е, че Жозе Моуриньо иска да насочи усилията си към типичен №9, след като Златан Ибрахимович получи контузия, която ще го държи извън терена около 6 месеца. Гризман не попада в този профил, тъй като е по-скоро №10, а португалският специалист задължително ще търси подсилване с някой измежду Белоти, Ромелу Лукаку или Алваро Мората.

Що се отнася до Антоан Гризман, "червените дяволи" ще направят нов опит да го привлекат през лято 2018. Именно тогава е планирана и самата продажба на Гризман, тъй като в Атлетико са наясно, че при нов силен сезон от негова страна, ще има няколко клуба, които ще платят откупуващата клауза в договора му. Тя е на стойност 100 милиона евро. В следващите 3 месеца обаче едва ли ще видим изходящ трансфер на който и да е от асовете на Атлетико. Още по-малко на Антоан Гризман.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички