Забраната за трансфери на Атлетико Мадрид остава


Забраната за трансфери на Атлетико Мадрид остава

1173 0

Арбитражният спортен съд (КАС) отхвърли жалбата на Атлетико (Мадрид) срещу забраната на клуба да прави трансфери до януари 2018-та година.

Това означава, че испанският тим няма да може да привлича играчи през предстоящия летен трансферен прозорец, което може да се отрази и на апетитите на други европейски клубове.

Атлетико бе наказан от ФИФА миналата година, заедно с градския си съперник Реал, заради нерегламентирани трансфери на чуждестранни футболисти под 18 години. Испанският клуб обжалва наказанието мотива, че то "нанася непоправими щети", но жалбата днес бе отхвърлена от КАС.

Любопитното е, че КАС взе различно решение по отношение на жалбата на Реал, която бе одобрена и наказанието на Кралския клуб бе редуцирано.

Атлетико вече оформи един от летните си трансфери - привличането на голмайстора на Лион Александър Лаказет, но сега сделката трябва или да бъде отложена до януари, или изцяло отменена.

От друга страна, отхвърлянето на жалбата ще попари желанието на Манчестър Юнайтед да привлече нападателя на Атлетико Антоан Гризман, тъй като надали Диего Симеоне ще се раздели с голмайстора си, без да има възможността да го замени с друг. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички