Изненада: Седмица преди церемонията обявиха победителя за "Златната топка"


Изненада: Седмица преди церемонията обявиха победителя за "Златната топка"
Снимка: Gulliver/GettyImages

25213 0

Испанското издание "Mundo Deportivo" смята, че има явен фаворит за "Златната топка", който почти със сигурност ще грабне приза. Според медията, това ще бъде Лионел Меси и всички индикации сочат към такова развитие.

На 2-ри декември (понеделник) ще стана ясен победителят, който ще наследи наградата от Лука Модрич. Каталунското издание изтъква факта, че Меси е спечелил наградата на ФИФА за най-добър играч и е най-логично да спечели и "Златната топка", като описват успехите му през миналия сезон.

Припомняме, че преди време, пък, в Италия бе излязла подобна информация, според която Кристиано Роналдо е сигурният нов носител на приза, като дори извадиха и доказателство, за да подкрепят твърдението си. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Битката обаче изглежда ще се реши между Лео Меси и Върджил Ван Дайк, който пък беше с основен принос за изумителния сезон на Ливърпул, който достигна своята кулминация със спечелването на Шампионска лига. Той бе обявен за играч №1 на УЕФА през сезона, а мнозина останаха шокирани, че Ла Пулга грабна приза "The Best" на ФИФА. 

Сезонът на Барселона може да бъде определен като разочароващ, след като отборът допусна паметен обрат именно от Ливърпул в Шампионска лига, а след това загуби и Купата на Краля във финала от Валенсия. Лео Меси обаче запази силните си индивидуални статистики с клубния тим, но тотално разочарова с представянето си за Аржентина по време на Копа Америка. Въпреки това една от основните причини да е фаворит за "Златната топка" е фактът, че много от гласовете, които Ван Дайк може да спечели, са разпределени между футболисти на Ливърпул, сред които Садио Мане, Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Алисон Бекер. Сенегалецът е най-големият "крадец" на гласове, тъй като не само бе с основата на триумфа в Шампионска лига, но изведе и Сенегал до финал за Купата на Африканските нации. Фирмино и Алисон пък завоюваха Копа Америка и също ще бъдат в топ 10 на класацията на "Франс Футбол". 

Междувременно преди няколко дни гръмна сериозен скандал около Лео Меси, който се оказа, че е нападнал словесно треньора на Бразилия (подробности четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички