Изненадващо от Италия: Ето кой печели "Златната топка" и доказателство за това


Изненадващо от Италия: Ето кой печели "Златната топка" и доказателство за това
Снимка: Getty Images/Guliver

11662 0

Най-ценното индивидуално отличие в света на футбола - "Златната топка" на "Франс Футбол", ще бъде връчено на 2-и декември на специална церемония в Париж. Но италианското издание "Corriere dello Sport" твърди, че името на победителя вече е ясно.

След като Върджил ван Дайк спечели наградата на УЕФА за футболист №1 през изминалия сезон, а статуетката на ФИФА (The Best) се озова в ръцете на Лионел Меси, ще видим трети различен победител за представянето си през 2019 година - Кристиано Роналдо. Португалецът безспорно ще е изненадващ победител, след като холандският бранител бе считан за фаворит за всички индивидуални трофеи, докато Лео Меси има по-добра индивидуална статистика от звездата на Ювентус.

Въпреки това италианската медия твърди, че в Торино са забелязани представители на популярното френско издание, които са направили фотосесия с Кристиано Роналдо, който дори е дал интервю за списанието, което ще бъде публикувано на 3-и декември - ден след връчването на "Златната топка". Също така въпросната делегация е провела пищен обяд с изпълнителния директор на "старата госпожа" - Фабио Паратичи.

Още в първия си сезон в Ювентус Роналдо беше най-резултатният играч на отбора, а и единственият, който се представи на ниво в Шампионска лига, въпреки ранното отпадане на тима още на четвъртфинал. Само в елиминациите обаче португалецът отбеляза 5 гола, а освен това изхвърли Атлетико Мадрид собственоръчно от турнира.

Надпреварата, която може да го прати по-напред в класирането от Ван Дайк и Лео Меси, е Лигата на Нациите. Португалия спечели първото издание на надпреварата на Стария континент, а в полуфиналите Кристиано вкара хеттрик срещу Швейцария. Във финала пък "евро селесао" спечели срещу Холандия.

Ако действително Роналдо получи "Златната топка", то критиките към "Франс Футбол" ще са големи, но едва ли ще надминат абсурда, който представляваха наградите на ФИФА (повече по темата четете в този анализ за странните решения на организацията).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички