Хулен Лопетеги възлага нова роля на Марко Асенсио


Хулен Лопетеги възлага нова роля на Марко Асенсио
Снимка: Guliver/GettyImages

3501 0

Новият наставник на Реал Мадрид Хулен Лопетеги е поставен пред тежки решения още от самото начало на своята кариера. След напускането на Кристиано Роналдо испанският специалист трябва да намери оптималната схема, с която да играят "белите" през новия сезон.

Един от вариантите, които Лопетеги обмисля, е свързан с младата звезда на "белия балет" Марко Асенсио. Бившият наставник на Испания смята да използва креативния полузащитник като нападател. Ролята на Асенсио обаче ще бъде по-скоро като "фалшива 9-ка".

Асенсио се намира в третата година от своя период на "Сантиаго Бернабеу" и Лопетеги смята, че е настъпил момента за него да изгрее в атаката на "белите", въпреки че е едва на 22 години. Реал Мадрид не смята да привлича нов нападател през това лято, което означава, че Асенсио е с реални шансове да бъде използван в атака.

Неговата скорост, уменията му да дриблира с топката и отличния изстрел, който притежава, са чудесни предпоставки за Лопетеги да използва младия полузащитник в предни позиции като "фалшива 9-ка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички