Гуардиола: Реал не е №1 на десетилетието заради скромните си успехи в Ла Лига


Гуардиола: Реал не е  №1 на десетилетието заради скромните си успехи в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2170 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола разясни защо според него Реал Мадрид не е най-добрият отбор за последното десетилетие. Гуардиола е каталунец и голямата му любов е Барселона - най-сериозният съперник на мадридчани и вечен враг.

"Реал спечели Шампионска лига три поредни години, той е фаворит в турнира, но не и най-добрият отбор на десетилетието. Нека преброим спечелените титли на страната, купи и така нататък. Ювентус, Барселона и Байерн спечелиха първенствата си по шест или седем пъти, а Реал - два пъти. Надявам се, че Солари сега ще разбере моето послание по-добре. Сигурен съм, че ще бъдат доволни от моя отговор", коментира Гуардиола, цитиран от AS.

СТОИЧКОВ: СРАМОТА Е, ЧЕ РЕАЛ С ТЕХНИТЕ ПАРИ СА СТАВАЛИ САМО 7 ПЪТИ ШАМПИОНИ ЗА 25 Г.

Действително за последните 10 години Реал Мадрид стана шампион на Испания 2 пъти (2011/12 и 2016/17). Барселона, Ювентус и Байерн Мюнхен го направиха по 7 пъти.

Неотдавна Гуардиола заяви, че най-добрите отбори за последното десетилетие според него са именно Барселона, Байерн и Ювентус. Треньорът на мадридчани Сантяго Солари му отговори. Вижте какво каза в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички