Геройствата на Меси не бяха достатъчни за успех на Барселона


Геройствата на Меси не бяха достатъчни за успех на Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

2402 0

Барселона направи грешна крачка към защита на титлата в Ла Лига, след като едва се добра до 2:2 срещу Валенсия, и то след невероятна игра на Лионел Меси срещу "прилепите".

Стартът на мача на "Камп Ноу" беше сензационен, след като "прилепите" поведоха с 0:2. Първо гостите изпуснаха 2 100%-ови мача, но след това Гамерйо в 24' и Парехо от дузпа в 32' дадоха аванс на селекцията на Марселино.

5 минути преди края на полувремето Барселона се върна в мача, след като Меси се разписа от дузпа. Аржентинският ас вкара в 9-и пореден двубой, а именно той в 64' възстанови равенството с прекрасен техничен удар от 20 метра - 2:2.

С гола си от дузпа Ла Пулга стана 3-ият играч, който вкарва 50 или повече гола от 11-метрови наказателни удари. Серията му от голове (9) е най-дългата за него от януари 2010 година, когато поредицата достигна до 10 поредни мачове с попадение.

Меси вече има 20 гола, 21 гола, 10 асистенции и е въвлечен в почти 50% от головете на Барселона в шампоната. Геройствата му обаче не помогнаха на отбора да стигне до победата, а разликата с Атлетико може да стане 3 точки, ако Атлетико спечели срещу Бетис в гостуването си в неделя.

Валенсия започна страхотно срещата и можеше да поведе в самото начало. Във 2' удар на Парехо беше брилянтно отразен от Тер Щеген, а секунди по-късно Черишев разстресе страничната греда - сериозни пропуски за "прилепите".

Последваха и два пропуска от страна на Барселона, като Семедо беше неточен в завършващата фаза, а удар на Коутиньо беше спрян от Нето.

В 24' гостите организираха мълниеносна контраатака през центъра. Морено намери отлично Родриго в половината на Барселона, той проби и изведе Гамейро, а бившият нападател на Атлетико се разписа за 0:1.

Само няколко минути по-късно шокът за феновете на "Камп Ноу" стана още по-голям. В 31' при центриране в наказателното поле на домакините, а Роберто изблъска в гръб Черишев. Съдията отсъди дузпа, след която Парехо увеличи резултата.

В 38' Черишев направи сериозна грешка. Семедо го изпревари за спорна топакта в наказателното поле, а крилото спъна десния бранител на каталунците. Меси вкара топката, но вече беше последвал реферски сигнал - дузпа за "блаугранас". Аржентинецът беше точен и вкара за 1:2.

Второто полувреме започна със сериозно надмощие на Барселона. Каталунците натикаха съперника си в неговата половина и заредиха положение след положение. Още в 46' удар на Лео Меси беше трудно спасен от Нето, а след това далечни удари на Коутиньо и Ракитич бяха спасени от вратаря. В 48' пък беше най-доброто положение, при което Алба беше изведен на прекрасна позиция за изстрел, но с по-слабия си десен крак прати топката в тъч.

"Прилепите" обаче пропуснаха две златни възможности да поведат с 3:1. И двата шанса се откриха пред Родрига на контраатака. При първия случай в 60' нападателят направи за смях Жорди Алба и остана сам срещу Тер Щеген, но вратарят предвидливо излезе напред и спаси.

Само 2 минути по-късно Денис Черишев проби през Жерар Пике по лявото крило и центрира остро за Родриго, който засече, но прати топката над вратата - сериозен пропуск. И точно след него Барселона изравни.

При нова масирана атака Видал получи пред наказателното поле и затворен от трима чукна топката назад за Лео Меси. Той овладя по начи, който му позволи да стреля веднага с левия крак, завъртя отлично топката и я прати неспасяемо в долния десен ъгъл - 2:2.

До края на мача обаче Барселона не успя да се възползва от шансовете си и двата отбора приключиха при равен резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички