Фернандо Торес сложи край на кариерата си


Фернандо Торес сложи край на кариерата си
Снимка: Getty Images/Gulliver

3237 0

Един от големите испански футболисти на 21-ви век Фернандо Торес сложи край на кариерата си. Нападателят обяви това чрез социалните мрежи. Последният му отбор е японският Саган Тосу, където игра през изминалия сезон.

"Имам да ви съобщя нещо много важно. След 18 вълнуващи години, дойде времето да прекратя своята футболна кариера. Следващата неделя, 23-ти юни, в 10,00 часа японско време, ще дам пресконференция в Токио, на която ще обясня всички детайли. Ще се видим там”, написа Фернандо Торес.

35-годишният Торес е юноша на Атлетико (Мадрид), който си остава клубът на сърцето му. Той направи успешна кариера, която включва още Ливърпул, Челси, Милан, завръщане в Атлетико и Саган Тосу. На клубно и национално ниво Торес спечели всичко - Шампионска лига с Челси и Лига Европа отново със „сините" и Атлетико, Европейското на два пъти и Световното първенство с Испания. В съзнанието на всички испанци ще остане голът му във финала на Евро 2008 срещу Германия, откъдето започнаха големите успехи на „златното поколение" с Шави, Иниеста, Давид Вия, Икер Касияс, Серхио Рамос и др.

Единственото отличие, което липсва на Торес в богатата му визитка е титла от местен шампионат. Той не успя да стане шампион нито в Англия, нито в Испания, Италия или Япония. А как искаше Ел Ниньо да приключи кариерата му вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички